Wednesday, September 29, 2010

HOBI BARU KE???

Errrmmm... Agak lame juge dok tingin kamera yg canggih-canggih ni (walaupun i ni sgt pemalu utk bergambar... ye ke???)... Belek punye belek, research punye research berkenan dgn Olympus E-520 punye spec... Sekali dah kuar yg lg baru da... Olympus E620... Adakah aku yang ketinggalan atau teknologi itu yang terlalu laju...

Pape pun tq a lots to Mr. Hubby... Banyak tol hadiah convo, anniversary & besday tahun ni... Mrs. Isteri sedar, bahawasanya Mrs. Isteri tak pernah bagi ape-ape yang gempak untuk Mr. Hubby... Sebabnye manela Mrs. Isteri mampu nak belikan Ferari 458 kan...

Ferrari 458 (sorry gambo kecik!!)

Well, berikut adalah spec Olympus E-620 yang terbaru:
  1. 12.3 Megapixel Live MOS sensor
  2. World's smallest D-SLR with build-in stabilizer
  3. Flip-out, rotating 2.7' LCD
  4. 7-point autofocus system
  5. 4 fps continuous shooting
  6. Dust reduction system
  7. Same art filters, multiple exposure, and aspect ratio features as the E-30
  8. Illumination buttons
Olympus E-620

Harapnya camera ni tidaklah senasib dengan camera digital yang lain... Setimpal dengan harganya maka ia akan mendapat penjagaan dan pengawasan yang maksima dari ganguan Osha yang suke sangat beraksi dan bermain-main camera digital baba & mama sebelum ini... Harap Maklum!!!

Thursday, September 23, 2010

WIRAKU HANGIT...

23 Sept 2010 lepas balik keje, bau enjine kete makin teruk... ish..ish...ish... Tetibe rs geram... nape la aku x amik course automotive dulu or jadi engineer naza ke hape ke... Bile org tanye bau hangit mcm mane? Nak explain pon xreti... Dah lame dah kabo ke en. suami psl bau-bauan yang kurang menyenangkan ini... Katenye nt la kite check...

Sampai je kat opis acu, ingat nak tros ke giant. Kononnye nak buat puding, nak ler g beli bekas dadih. Sampai je, acu saound baik punyerrrr... 'awatnya qeta kak dok sebatu dah bau hangit'!!! Terus kensel hajat nak g giant... Terus balik la jwbnye... Risau juge nak jalan jauh (giant jauh ke?), xpasal2 rentung tengah jalan...

Sampai je kat umah, dengan gaye 'macgyver' membuke bonet kete... Berpeluh juge nak buke, XRETI!!!! Intai punye intai, Dapat juge la buke bonet tu... Nak tau ape yang terjadi??? Sila rujuk gambar di bawah....


Tutup die dah ilang da... Terus angkat gamba mms kat en. suami... naib baik la xjd pape... moral of the story... Idup ni kene berdikari. Jgn asyik nak harapkan org je... Kalau orang yang kite harap tu xde dah 'menggagau' xtau nak buat ape... Walaupun kite ni pompuan kene juge amik tau keje2 lelaki, at least yg basic2... Begitu juge sebaliknye... So that xde la menyusahkan org lain kan....


Tuesday, September 21, 2010

RAYA 2010 (10 SEPT 2010 - JUMAAT)


Sesi bergambar sedang dipantau...

Camera men & woman yg sedang beraksi (gune hp jek...)

(keterangan gambar spt di atas)

Osha suke sgt bergambo hr tu...

Mama & Osha

Abg bersama Ma

Us with Ma

Ma's sons only!! tetibe plak terselit osha ngan Damia...

PakNgah kire duit raye....

lagi...

Wednesday, September 8, 2010

SEHARI SEBELUM RAYE...

Sehari sebelum raya masih keje... tp tak rase mcm nak raye pon... mood hilang di pagi hari... hukhukhuk... tak tau la aku ke yang emo atau memang ade insan yang memang tak pandai nak jg hati org lain... subhanallah... kuatkan lah aku ya Allah...

tp takpe... lantak la... malas nak layan emo... buat berkedut muke je... rugi je bazir duit makan celergen kalu hati tak gumbira...

well balik keje ni jenuh la menyinsing lengan dan kain di dapur... semalam dah sekian, membasu n memasang langsir... penat nak mampos... sib baik tinggal berdua je dgn osha... kul 6.45 baru masak... tu pon nasi goreng je...

alhamdulillah... rumah dah siap di'renovate' pagar pon siap... syukur sgt... time kasih yang tidak terhingga buat hubby ku yang gagah lagi perkasa di atas hadia raye itew... dan seperti biasa aku adalah interior designernye... alah... setakat tempah blind je... ape la sgt...

ermmmm... tetibe teringat plak... balang kuih raye blom beli lg la... alamak mane la nak cari ni... nak masuk bandar kuantan dah tak sanggup... kuantan ngalahkan bando kolumpo gayenyer... macam sume supermarket tu bagi barang free... tak kuase mak nak mengadap...

ok lah... last sekali ingin diucapkan selamat hari raya buat semua (ntah sape la yg bace blog aku nih...heheheheheh)... balik kampung tu hati-hati lah memandu... ingatlah orang yang tersayang...


Monday, September 6, 2010

DIALOG SEBELUM TIDO....

Sedang bergolek-golek atas katil dengan Osha sambil menonton tv...

Osha : Mama, kenape kite ade gigi...?
Mama : Oooo... Allah bagi kite gigi, supaya senang utuk kite makan nasi... makan coklat... makan buah... makan chicken... macam2 lah...
Osha : Ooooo......

Sambil membelek baju kelawar mamanya yang sedikit koyak di bahagian leher....

Osha : Mama.... Kenape baju mama koyak...
Mama : Ooooo ini.... (sambil menunjukkan bahagian yang koyak itu) Erm... Mama xde duit nak beli baju baru... (sambil menunjukkan muke sedih)
Osha : Pinjam la kat baba...
Mama : Baba banyak duit ke...?
Osha : Mesti la banyak... Dekat bank lagi...
Mama : :/

Friday, September 3, 2010

AnakMamaYgVouge!!!

Ini adalah buah hati pengarang jantungku... Hobinye adalah bergaye dgn baju baru, cemin mate mama, high heels mama juge... Air ribena wajib ade dlm menu harian... Masuk hari ni dah 2 hr xpegi school...

Mama: Kakak selseme ke...?
Osha: Kakak demam mama...
Mama: Nak pegi school x?
Osha: Xnak la... Kakak ceme-ceme...

Kakak... Kakak... Bagus juge die rehat kat rumah... Kang abis budak lain pon selseme jugak... Sekarang ni petang2 sibuk layan cerita Tenang Bulan... Suke sgt dgn citer tuh... Tp mmg best pon... Mama pon join juge... hehehehe

Thursday, September 2, 2010

Kakak go to school!!!

Rasanya tersangat lah lama tak update blog ni... Actually Kauthar dah dah mule ke sekolah (Smart Reader Kids)... 2 Ogos 2010 (Isnin)... She is so excited!!! Siap soh mama dgn baba balik lg masa hari firt registration... Mule2 agak kelam kabut coz school die jauh dr rumah... Rumah kat Jalan Pekan Kuantan, sekolah plak kat IM8... Lembik jugak badan mama awal2 berkejar menghantar dan ambil kakak dari sekolah... Baba pon terpakse korbankan mase tido dan keje sebab nak fullfil impian kakak nak sgt ke sekolah... Last2 terpakse cari driver sebab xboleh nak manage mase sebab jarak rumah-sekolah-ofis mama adalah sgt jauh di antara satu sama lain...

Banyak perkembangan kakak setelah sebulan ke sekolah ni... Terutamanya pertuturan, fokus... ABC pun dah boleh kate die dah hafal... Bagus anak mama... Yang paling best die suke sgt buat keje sekolah... Asyik dengan buku je...

Pagi-pagi mmg xde masalah utk ke sekolah... 7.00 pagi dah bangun mandi utk ke sekolah... Pakai baju, then pakai kasut sendiri tunggu depan pintu pagar sampai uncle marzuki datang amik... Yang xbestnye... Abis sume buku notes mama die conteng... Mama dah xboleh ade buku notes dlm handbag anymore... Abih sume die nak rembat...

Hurmmm... cukuplah untuk kali ni... Nanti update lagi...