Friday, March 30, 2012

ALHAMDULILLAH...

Tak perlu diungkap gembira pada jendela
Tak perlu dihubung sedih pada pedih
Nyala emosi cerminan kasih
Lalu berlansung sebuah hari
Menjelang minggu, bulan dan tahun
Membiarkan berlalu episod hidup...

Assalamualaikum...

Sampai hari Jumaat je, tiba-tiba teringat. Banyak lagi tugasan di pejabat yang masih belum selesai. Asal sampai Jumaat je, mula la kotak fikiran berlumba-lumba nak ingat minggu depan punya dateline punye la banyak. Sampai hari Jumaat je, ingat nak cuti lah bulan ni. Asal sampai hari Jumaat je, hari yang dah target nak cuti tu elok je diri sendiri set meeting!!!

Dipendekkan cerita, lepas Kauthar keluar wad hari tu due to Rotta Viruse (18-21 Mac 2012) banyak kerja yang tergendala. Banyak meeting yang perlu dijadualkan semula. Kemudian tersemput-semput nak buat juga meeting sebab meeting SENAT dah dekat bangat! Takut pulak nanti kena maki dengan secretariat Mesyuarat Senat. Adat la kerja dengan orang ni... Kene ikut je la ragam dari sebesar-besar bos sampai la sekicil-kecil bos...

Owh.... dunia....

Tuesday, March 13, 2012

SARAPAN!

Mari makan jambu lepas makan nasi lemak! Petang ni kite kayuh beskal 1 jam...!

Monday, March 12, 2012

TAK PUAS HATI MANUSIA SUSAH DIRAMAL

Assalamualaikum...

Dalam hidup kita sehari-hari, rama yang kita jumpa. Ramai yang kita deal with. Dan tak semua orang yang kita jumpa dan berurusan itu senang dengan kita. Rasanya kalau hati semua manusia ni bersih dan ikhlas tak akan wujud bisikan syaitan ni. Bisikan yang suruh kita buat perkara-perkara jahat atau yang boleh menyusahkan hidup orang lain.

Tak ada salah dan sebab munasabah untuk kita menyemak kerja orang lain kalau kita menjalankan amanah sebaik mungkin. Buat kerja sendiri dengan betul, ikhlas dan amanah. Kalau semua orang lakukan perkara yang sama maka tiadalah pula kerja orang-orang di SPRM...

Selamat datang... silalah selidik, jangan putar belit...!

Tuesday, March 6, 2012

PERMINTAAN HAMPIR SETAHUN

Permintaan untuk memdapatkan kek princess di bawah berlaku sejak tahun lepas, especially bila kawan-kawan kat school sambut birthday...

Ok la sayang mama belikan... Dah takde buget shopping mama bulan ni (buget shopping sgt la...)

Kek Princess a.k.a Barbie

Sambut birthday 2 hari sebab kek berlebih